Savaitgalį Ignalinoje vyko pirmasis Lietuvoje Snieglenčių Kroso (boarder cross) čempionatas, kuriuo snieglenčių sporto entuziastai užbaigė aktyvųjį slidinėjimo sezoną Lietuvoje. Nors oras nelepino, į Ignalinos Nokia sniego parką, kuriame vis dar puiki sniego danga, susirinko gausus dalyvių burys.
Varžybų organizatoriai Lietuvos Nacionalinė Slidinėjimo Asociacija (LNSA), Ekstremalių sporto šakų mokykla “Go2kite” bei Asociacija “Xclub” puikiai paruošė trasą, pasistengė geromis emocijomis pakrauti ne tik dalyvius, bet ir juos palaikančius žiūrovus.


Lietuvos Snieglenčių Kroso čempionate sportininkai varžėsi keturiose amžiaus grupėse: vaikų, jaunučių, jaunimo ir suaugusiųjų. Jauniausiajam snieglentininkui buvo septyneri, o vyriausiųjų grupėje varžėsi ir per keturiasdešimt perkopę vyrai. Visose amžiaus grupėse netrūko nei emocijų, nei azarto.

Ypač atkakli kova vyko vaikų ir suaugusiųjų grupių finaluose. Ir viename, ir kitame finaliniuose važiavimuose į pagalbą teko pasitelkti fotofinišo techniką, kuri neleido suabejoti nugalėtojais.

Vaikų tarpe, tik paskutinę akimirką aplenkęs varžovą, nugalėjo vilnietis Motiejus Morauskas. Antroji vieta teko Simui Steponavičiui, trečioji Arui Arlauskui.

Suaugusiųjų grupėje finalas buvo dar įspūdingesnis. Visi keturi sportininkai vos ne vienu metu kirto finišo liniją. Fotofinišas parodė, jog Lietuvos čempionu tapo Vytautas Vaičaitis. Antras liko Edvardas Šmitas, trečias- Lukas Kirkilionis. Beje, Luką pelnytai galima laikyti vienu iš labiausiai patyrusių snieglenčių kroso dalyvių. Jis yra atstovavęs Lietuvai Latvijoje rengtose boarder cross varžybose ir yra užėmęs prizinę vietą.

V16 grupėje du kartus geriausią kvalifikacinį laiką parodęs vilnietis Matas Dukšta po apmaudaus kritimo pusfinalyje į finalą nepateko. O finale, aplenkęs Kasparą Danilevičių bei Naglį Vaičiulį, nugalėjo kaunietis Vytautas Lukoševičius.

Jauniausiųjų mergaičių tarpe nugalėjo Guoda Malinauskaitė. O bendroje įskaitoje merginų bei moterų kovose gana užtikrintai pirmą vietą iškovojo vilnietė Modesta Morauskaitė. Ši perspektyvi mergina savo amžiaus grupėje yra bene geriausia ir techniškiausia snieglentininkė Lietuvoje. Antra Viktorija Šmitienė, trečia Miglė Glinskytė.

Foto galerija: Go2kite

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą